Uitgelicht bericht

Welkom bij FooDivas

Twee vriendinnen met één passie. Eten!

Maar, wel bewust, gezond, puur (chocolade…) en vooral lekker.
Maak kennis met onze way of life en ga ook zelf ervaren hoe het is om te genieten van happy healthy food. Geregeld zullen wij heerlijke, makkelijke recepten plaatsen, tips geven over voeding, bewust leven en bewegen. Stap in ons leven en…

“SWITCH YOUR LIFESTYLE, FIX YOUR HEALTH!!”

Wil je op de hoogte gehouden worden van events, workshops of andere interessante mededelingen, schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief rechts op deze pagina.

Heb je ons mooie magazine al besteld? Boordevol lekkere recepten en natuurlijk ons SWITCH & FIX ® Programma. Niet???? Je kan hem NU bestellen (€ 12.50 excl. verzendkosten) rechts op deze pagina!

 

Paas-soep

Deze soep is verrukkelijk! Vanwege de mooie kleur natuurlijk heel leuk om te maken met de Paasdagen!
Fruit in wat olijfolie 1 uitje fijngesnipperd en 1 teen knoflook kleingesneden.  Doe er
2 pastinaken, geschild en in stukjes en 1 grote aardappel in blokjes bij en bak kort mee. Blus af met 750 ml groentebouillon en laat 20 min. doorkoken. Pureer. Voeg naar smaak peper/zout toe. Ik breng het op smaak met oosterse kruiden. Serveer met Hollandse garnaaltjes.
Fijne dagen allemaal!

Healthy Kwarktaart

Deze kwarktaart is echt heerlijk fris door de limoen! Hij is tevens verantwoord, want er zitten geen toegevoegde suikers in (alleen als je vanillekwark gebruikt).

Nodig:
4 sneden roggebrood
6 grote medjooldadels (ontpit uiteraard!)
2 bakken (900 gram) naturelkwark met verse vanille (uit merg) en 3 eetlepels honing of vanillekwark (voor de luie mensen onder ons ?)
Rasp en sap van 1 1/2 limoen
60 gram whey eiwitpoeder vanille of citroen (optioneel)
5 eetlepels kokosrasp
30 gram gesmolten roomboter of kokosolie
12 blaadjes gelatine.

Hoe maak je hem:
Maal het roggebrood en de dadels in je keukenmachine. Voeg de gesmolten boter of kokosolie toe. Roer door. Doe het in een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in koelkast.
Doe de kwark in een schaal (naturel? schraap vanille uit merg, roer door kwark samen met 3 eetlepels honing), pureer met staafmixer de eiwitpoeder erdoor. Wij hebben hem ook wel eens gemaakt met 1 bak magere kwark en 1 bak vanillekwark.
Week de gelatine in koud water.
Doe de limoensap in steelpan. Verwarm tot kookpunt. Zet vuur uit. Knijp gelatine uit en roer door hete limoensap. Roer door kwark. Roer de rasp en de kokos er ook door.  Giet op de bodem.

Zet minimaal vier uur in koelkast tot hij stevig is.

Enjoyyyy!!!

 

Sinner Oreo Cheesecake!

Hier dan het langverwachte recept van de ultieme sinner Oreo Cheesecake! Omdat je nou eenmaal niet altijd voor 100 procent healthy en verantwoord kan eten ;-).

Wat heb je nodig?

  • Springvorm 26 cm
  • 2 kuipjes Philadelphia roomkaas
  • 3 rollen Oreo koekjes
  • 50 gram roomboter
  • 200 gram Griekse Yoghurt 0% vet (dat dan weer wel :-))
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram pure chocola
  • 3 dl. slagroom

Leg bakpapier in je springvorm en vet de randen in met boter. Doe 2 rollen koekjes in een keukenmachine en maal helemaal fijn. Smelt ondertussen de boter en voeg dit toe aan het koekjesmengsel. Mix goed door en vul dan de springvorm met het koekjesmengsel. Druk goed aan met achterkant lepel. Zet de vorm 30 min. in de koelkast.

Breek de chocola in stukjes en smelt deze au bain marie in een pan. Klop ondertussen de Philadelphia, basterdsuiker, vanillesuiker en yoghurt tot een smeuïg mengsel. Klop met schone gardes in een andere kom de slagroom met de mixer goed stijf. Spatel de afgekoelde chocola door het Philadelphia mengsel en doe vervolgens de geklopte slagroom luchtig erdoor. Giet het mengsel op de koekjesbodem en laat min. 2 uur in de koelkast opstijven. Je kan deze taart ook prima een dag van tevoren maken. De overige koekjes kan je erover verkruimelen of halveren en in de taart steken.

Voila! Klaar is je Oreo Cheesecake! Laten jullie weten als je hem gemaakt  hebt?

 

Switch for Kids!

Terwijl het in mijn huis overheerlijk ruikt naar herfst en speculaaskruiden (ik probeer een heerlijk recept uit voor de eerste Switch for Kids les…), vind ik toch even tijd om achter mijn laptopje te kruipen en mijn gedachten weer af te laten dwalen naar afgelopen zondag.

De officiële kickoff van Switch for Kids! En wat was het gaaf! Switch for Kids is ontstaan als programma voor kinderen die hun eetgewoontes niet helemaal onder de knie hadden. Soms met wat overgewicht als gevolg. Of juist een kindje dat niet anders lust dan danoontjes, krentenbollen en bananen. Ik heb een programma geschreven voor deze kids, om zich wat bewuster te worden van wat ze eten, hoe ze eten en wanneer. Maar ook om ze kennis te laten maken met beweging en ontspanning (heel belangrijk in een tijd waar prikkels de overhand hebben…). Naar mate er meer kinderen (en hun ouders natuurlijk…want een heel gezin switcht!) mij wisten te vinden, kreeg ik steeds meer de vraag: waarom is dit programma niet voor alle kinderen? Elk kind wil lekker in z’n vel zitten, goed slapen, de storm in zijn hoofd wat laten verminderen, ontspannen, lekker en gezond eten en bewegen…’

En zo geschiedde… Ik ben met Aletta van Yogastudio YogAletta gaan brainstormen en wat volgde was een programma dat al onze ideeën met elkaar kon verweven. Het werd ineens compleet, door onze gebundelde krachten. Yoga, meditatie, mindfulness, beweging, gezonde voeding, bewust worden van jezelf, loslaten, in je kracht staan. Wauw! Ik ben zooooo dankbaar dat wij dit samen mogen doen. En gun elk kind in Nederland dit programma. Afgelopen zondag was dus de allereerste keer, de kinderen mochten met een ouder komen, samen genoten ze van yoga, maar ook ademoefeningen, meditatie, spelletjes, een gezonde knalgroene smoothie (Oooooo zit er echt spinazie in…gelukkig proefde ik er niks van want ik lust helemaal geen spinazie..)

Wat hing er een mooie energie zeg! De moeders (ja, vaders waar waren jullie nou…) en kinderen gingen zo heerlijk helemaal samen alle opdrachten aan. Vol concentratie werden er pompons van de grond geraapt met de voeten, verschenen er prachtige glimlachjes op ieders gezicht tijdens de meditatie en werd er vol overgave gemasseerd! Er werd gelachen, genoten en er werden blikken van intense liefde uitgewisseld, zoals dat alleen kan van moeder naar kind en andersom. Wauw!! Voor ons was het zo gaaf om te zien, dat sommige onzekerheden van kinderen in anderhalf uur verdwenen als sneeuw voor de zon. En dat het meisje dat zich nog achter haar moeder verstopte bij binnenkomst aan het eind van de workshop de klankschaal prachtig liet zingen met een trots en zelfverzekerd koppie!

Wij hebben nu al zin in de vijfweekse Switch for Kids die op 11 november aanstaande gaat starten! Wil je jouw zoon of dochter (tussen 7 en 12 jaar) ook laten ervaren wat Switch for Kids is en hem/haar laten genieten van kinderyoga, meditatie, bewustwordingsoefeningen, gezonde voeding en gewoon even Me-Time voor Kids? Meld hem/haar dan nog snel aan, we hebben nog enkele plekjes vrij, via www.yogaletta.nl.

Voor vragen mail ons gerust: info@ yogaletta.nl of brenda@foodivas.nl

Liefs Brenda en Aletta

 

 

Lust ik niet!!

Terwijl ik in de keuken sta te zwoegen op een heerlijk en o zo verantwoorde snelle maaltijd, want er moet zo weer getraind worden door meneer en mevrouw, hoor ik een diepe zucht. Gevolgd door een tienerdochter die tegen haar broertje zegt: “ruik jij het ook, ik ruik weer rijst. Die basmati. Ik heb zooooo geen zin in rijst, jij?!” Broertje zit met z’n neus in de Ipad en mompelt alleen maar: “neh, ik ook niet zo”. “Er zullen wel boontjes bij zitten, of broccoli. Daar heb ik nou ook net geen zin in, jij?” “Ja, mmm broccoli!” zegt broertje. ”Jemig man”, zegt dochter, “ik zeg broccoli he! Broc-co-li”. Klinkt als gatver. Nouja vandaag dan. “Vandaag heb ik meer zin in pasta met gehaktballen”. “Maar mama heeft wel speciaal voor jou lekkere kip erbij”, zegt zoon.  Aaaaah… denk ik, al een beetje aan het koken en eigenlijk ook lachend, gerechtigheid. Zoon neemt ‘t voor me op. “Dat is toch heel lief van mama,” zegt hij. “Ja best wel”, zegt dochter, “dan eet ik gewoon alleen kip”. Punt.

Als ik de tafel gezellig gedekt heb, (want ook al eten we sneller, wij zitten toch gezellig aan tafel) met een kaarsje aan en de tv uit, eet iedereen heerlijk. Zonder te zeuren. Ook de rijst en de broccoli. “Toch wel lekker?”, zeg ik tegen dochter. “Nee, maar ik moet toch wat eten”. Met een glimlach: “nouja, die kip was eigenlijk wel heel chill”. “Klinkt als best lekker”, zeg ik. “Yep” zegt dochter. Missie geslaagd!

Herkenbaar? Haha, ik denk dat het in elk gezin wel eens zo gaat. Misschien bij jou wel elke dag. En toch; blijf het proberen, want de gezonde basis die je nu probeert te leggen, daar hebben je kids later alleen maar profijt van!

Hieronder geven wij een paar tips om kinderen een gezonde leefstijl aan te leren. En…daar wordt jullie hele gezin uiteindelijk “beter” van!

  • Laat je kind niet perse het bord leeg eten, maar laat je kind luisteren naar zijn gevoel. Zit ik vol? Heb ik genoeg gegeten. Volwassenen eten over het algemeen hun bord leeg, maar kinderen eten vaak 60/70%. Dat is ook prima.
  • Zorg dat de verhouding op het bord klopt, 2/3 groente 1/3 de rest zoals aardappelen, rijst, pasta, vlees, vis.
  • Zet tijdens het koken alvast een schaaltje rauwkost neer met bijv.: komkommer, worteltjes, tomaatjes, paprika etc. Dat snackt lekker weg en zo gaat er alvast flink wat groente naar binnen.
  • Eet met de tv uit. Zodra de tv aan staat, eet je zonder aandacht. Zo voel je dus niet of je vol zit en proef je veel minder van wat je eet.
  • Varieer eens met de manier waarop je eten serveert; fruit aan een stokje eet veel leuker dan een bakje met fruit. Voor sommige kinderen is dit een goede manier om gewoontes te doorbreken.
  • Lust ik niet? Tuurlijk, dat kan! Maar laat je kind toch lekker proberen en complimenteer als ze toch proeven. Ga niet pushen, dat werkt alleen maar averechts, maar blijf aanbieden.
  • Dek de tafel gezellig en maak er een moment van! Probeer zoveel mogelijk met het hele gezin gezamenlijk te eten, steek een kaarsje aan, pak mooie borden en laat de pannen op de aanrecht!
  • Weg met je mobieltje! Please, eet even met elkaar en met volle aandacht. Geen mobieltjes of Ipads aan tafel. Nee ook niet voor die ene belangrijke klant. Het is nu quality time!
  • Geef zelf het goede voorbeeld; drink zelf geen cola bij je diner als je je kinderen vertelt dat water drinken bij het eten het lekkerste is.
  • Neem je kinderen mee naar de supermarkt. Leg dingen uit over groente en fruit. Laat ze helpen in de keuken, samen koken is het allerleukst!

Pompoenspaghetti!

Vanavond maakte ik een spaghetti van alleen maar groente! De spirelli kennen wij inmiddels, maar deze was mij nog niet bekend; de spaghetti-pompoen! Dit is een ovaal vormige geel/witte pompoen, die als hij gekookt is, lichte spaghetti-achtige slierten geeft. Op de markt kostte deze pompoen €1,50!

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de pompoen en snijd de topjes eraf. Vervolgens snijd je hem in de lengte doormidden, haal de pitjes eruit met een lepel en leg ze in een grote braadslede of ovenschaal met de snijkant naar boven op een laagje water. In de stukken pompoen giet je een klein scheutje olijfolie met wat peper en zout. Zet de ovenschaal ca. een uur in de oven.

Ik maakte ondertussen een heerlijke tomatensaus van gebakken ui, knoflook, stukjes wortel, courgette en gezeefde tomaten.

Haal de pompoen uit de oven en schraap met een vork de slierten uit de schil. Serveer met de tomatensaus en strooi hier versgeraspte pecorino over en garneer met een takje verse basilicum.
Een heerlijk koolhydraatarme maaltijd boordevol groente!

Me Time…!

Home of health and happiness,

Ik droomde al weg bij deze zin, maar vooral bij het zien van de piepkleine foto in een hoekje achterin de Margriet waar ik zelf in werd geïnterviewd. Toch legde ik het magazine tot drie keer weg, voordat ik eens op zoek ging naar de site. Het bleef kriebelen. Zoals het al een tijdje deed. Een keer weg in mijn eentje. Even weg van mijn huis, drukke gezinsleven, heen en weer racen naar sportclubjes, koken, wassen, strijken, anyway…je kent het wel. Maar de gunfactor voor mijzelf ontbrak nog. Toen mijn man de magische woorden “Gewoon doen” sprak boekte ik. Zo. Even een bucketlistmomentje. Check.

En daar ging ik. In eerste instantie om lekker even alles vanaf de zijlijn te gaan bekijken. Waar sta ik. Wat wil ik. Hoe geef ik mijn nieuwe bedrijf, waarvan ik nog niet eens exact weet hoe het gaat heten, het meeste vorm. Wat bied ik precies aan. En aan wie. Hoe laat ik mijn mooie praktijk nou het beste echt los, want ook al ben ik een paar maanden geleden gestopt, ze danst nog dagelijks door mijn gedachten. Mooie herinneringen. In de rit van ruim twee uur naar de andere kant van de wereld, aka Lottum passeerde er veel de revue. En ondertussen meezingen met de radio. Keihard. En de hele tijd. Dit was al heerlijk. De zon scheen en de lucht was strakblauw toen ik arriveerde bij het mooie landgoed. Nouja, even dacht ik nog dat ik verkeerd zat toen ik de laatste twee kilometer over zandweggetjes reed, maar dit terzijde..

Na een minuut of tien zit ik op het terras in de zon aan een perfecte Latte. Alles klopt hier. Het voelt bijna magisch. En als ik dan even later mijn allereerste Ayurvedische massage ooit onderga zak ik weg in een diepe ontspanning. Oke, now we’re talking. Wat is dit genieten. De storm in mijn hoofd gaat langzaam liggen. De rest van de middag breng ik door op een ligbedje in de zon en alles vloeit zomaar uit mijn pen. Ideeën krijgen vorm. En ik besluit dat ik vaker hulp kan gaan vragen, aan mensen die wel de kennis hebben. Dan hoef ik niet steeds zelf het wiel uit te vinden. Delen is immers helen ;-).

S’avonds ontmoet ik de andere dames die hier ook verblijven. En er schuiven nog wat gasten uit de buurt aan voor een heerlijk Ayurvedisch diner. Te mooi, te lekker en supergezellig. Wat houd ik ervan om nieuwe mensen te leren kennen met elk hun eigen verhaal. Ik zit naast de eigenaresse Marlies. Wat een warme sprankelende dame is dat. We hebben deze avond en de komende dagen hele fijne gesprekken. Over je hart volgen enzo. Dat heeft zij zeker gedaan. En dat ga ik ook doen. Nog meer dan ik al deed. Want wat ik neer wil zetten is uniek. Mag er zijn. Net als jij mooie vrouw! Ik besluit terplekke dat ik meer me-time wil gaan realiseren. En niet alleen voor mijzelf. Maar ook voor jou! Dus laat je mailadres even achter als je er meer over wilt weten.

De volgende dagen zijn heerlijk, zonnig, ik wandel, rust uit, doe in de ochtenden yogales om half 8, eet de lekkerste gerechtjes en geniet. Ondertussen schrijf ik aan mijn droom. En wellicht ook een beetje aan die van jou. Doe wat je leuk vindt. Anders leeft je leven jou. Neem de tijd. Vlieg. Zing. Maak tijd voor jezelf. Dans in de regen. Geef je kinderen een dikke kus. Geef een vreemde je mooiste glimlach. Gun iemand een welgemeend compliment. Eet met volle aandacht. Drink een wijntje met vriendinnen. Loop eens wat vaker door het bos. Geniet. En straal. Je wordt er alleen maar mooier van!

XoXo Brenda

Je mailadres mag je mij mailen als je meer info wilt over de me-time weekenden, of meer info over mijn nieuwe plannen, ik help je graag! brenda@foodivas.nl

Wil je vast een kijkje nemen op Kaldenbroeck? www.kaldenbroeck.nl

En word jij van delen blij? Check dan de site www.javea-nepal.nl en lees meer over de projecten die Kaldenbroeck een meer dan warm hart toedraagt.

 

 

Overheerlijk Bananenbrood

Wij hebben zojuist een  heerlijk bananenbrood gebakken! Helemaal puur, gezond, makkelijk en lekker!

Wat heb je nodig:

  • Cakeblik bekleed met bakpapier
  • 3 rijpe bananen
  • 60 gram dadels in stukjes
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 3 theelepels raw cacao nibs
  • 2 theelepel koekkruiden
  • 30 gram kokosrasp
  • evt. fijngemalen noten naar smaak (in deze versie niet gebruikt, alleen paar pecannoten voor de garnering)

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier. Ondertussen pureer je de bananen en de stukjes dadels (let op, zonder pit ;-)) met een staafmixer. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en klop dit met een garde goed door het geheel. Voeg amandelmeel, bakpoeder, koekkruiden, kokosrasp, cacao nibs en evt. gemalen noten toe. Doe het beslag in de cakevorm en zet hem ca. 45 min. in de oven. Controleer of de cake gaar is met een satéprikker. Als deze er droog uitkomt, dan is de cake gaar. Laat hem even afkoelen en haal hem daarna uit de vorm. Heerlijk te eten als ie nog een beetje warm is! De cake is in alufolie nog ca. 5 dagen houdbaar. Maar denk niet dat dit nodig is haha! Evt. invriezen kan ook.

Storytelling!

Toen Esther mij gisteravond op kwam halen wist ik eigenlijk niet eens precies waar ik heen ging. Ja, naar een avond met als thema Storytelling. Van Yvette Tick. Een ondernemende dame die zichzelf onlangs in het licht heeft durven zetten. En dat weet ik alleen van Facebook.

Na een iets langer durend ritje, kwamen we aan bij The Color Kitchen in Utrecht. Wow, wat was het druk! Stil zochten we een plekje achterin de zaal. We waren immers te laat…

Er hing een gespannen vibe. Wat kunnen we verwachten. Yvette stond daar te shinen en opende de avond. Simone Levie gaf een peptalk, met een mooi praktijkvoorbeeld in de vorm van Marcel, scherp, grappig en zo waar wat daar werd verteld!

Langzaam werd duidelijk wat storytelling inhoudt, elk verhaal verloopt hetzelfde. Elk sprookje. Jouw verhaal. En de vraag is, wat doe je ermee? Waar trek je aan de rem, houd je jezelf tegen. Of zet je door. Laat je jouw verhaal lopen tot: en ze leefde nog lang en gelukkig? Tot de nieuwe uitdaging zich voordoet. Je niet remmen door een crisis. En wow, er kwam een flinke crisis voorbij op deze mooie avond. Wat kon deze stralende dame zingen. Damn. Het hakte er in. Bij de hele zaal. Super. Zij vertelde echt haar verhaal, zonder het hele verhaal te vertellen…

De energie werd steeds groter. Mooier. Blijer. Herkenbaarder!

Wat is eigenlijk de FooDivas story? dacht ik. Wat wil ik vertellen. Wat is mijn verhaal…

FooDivas is ontstaan uit een passie. Een vriendschap intenser dan de allerpuurste chocola, wat ook onze favoriet is. Net als caramel salted van Tony Chocolonely. Mmmm, anyway ik dwaal af. Logisch ook, je moet die reep echt een keer proberen J

Wij willen vrouwen zoals jij coachen naar een meer gezonde lifestyle. Zodat je weer gaat stralen. Sprankelen! Gaat bruisen van energie. Gezonde voeding gaat waarderen. En je bewust worden van wat, wanneer en hoe je eet. Gaat genieten van elke hap! Je lange werkdag makkelijk doorkomt zonder dipjes en koffiekicks. Zorgen dat je lekkerder in je vel gaat zitten. Je weer in de spiegel kijkt en denkt, wauw die mooie stralende vrouw dat ben ik! Zodat je meer levensenergie gaat uitstralen. De wereld weer aan kan!

Switch your Lifestyle, Fix your Health!

Wij staan voor je klaar! Laat het ons weten als je alles er uit wilt halen wat er in zit!! info@foodivas.nl

Esther, thanks for bringing me! En Yvette, shine on!

XoXo Brenda en Eveline

de “Misschien dat de Zomer terugkomt Salade”

In plaats van te balen van het huidige zomerweer van deze week, hebben wij een lekkere zomerse salade gemaakt. Misschien dat als wij hem massaal gaan maken, komt de zomer snel weer terug!

Wat hebben wij gebruikt:

  • Verse bladspinazie
  • Zachte geitenkaas
  • Cherrytomaatjes (gehalveerd)
  • Handje blauwe bessen en granaatappelpitjes
  • Dressing van olijfolie, beetje honing en peper en zout

Geniet ervan en laat de zon nu maar schijnen!!!