Green Valentine

 

Green Valentine workshop

Op zaterdag 14 februari, de day after carnaval, deden wij een workshop vitale voeding en groene smoothies bij Brenda Bas van Green Yourself. Een feestje, want deze dag was ook het 1 jarig jubileum van FooDivas! De workshop vond plaats in de veldschuur bij de moestuin van Jagtlust. Achter de Villa van Jagtlust op een mooie plek in ‘s-Graveland. De villa was verlaten, maar nadat wij geparkeerd hadden, werden wij warm welkom geheten door Brenda. Toen alle deelnemers waren gearriveerd liepen we door het prachtige landgoed, richting de veldschuur.

Daar was het heerlijk warm, en wow, wat een gave plek! De energie was goed. Alles klopte. Ook buiten rondom de schuur op het landgoed heerste een serene rust. Dit zou wel eens een mooie plek kunnen zijn voor een FooDivas project! (Al druk over gebrainstormd…..).

We werden ontvangen met thee en een schaal heerlijke healthy cupcakes met wortel en hazelnoten, zelfgebakken door de dochter van Brenda. Uiteraard hebben wij het recept gevraagd ;). Het was ook een leuke groep dames en heren, die allemaal op hun eigen manier affiniteit hadden met gezonde voeding. Heerlijk om omringd te worden met mensen die een passie delen!

Het begin van de ochtend was een stuk theorie, heel interessant, vol feiten, weetjes en wetenschappelijke onderbouwing over vitale voeding en wat dit voor jou kan betekenen. Helemaal in ons straatje dus. Er werden kritische vragen gesteld, die Brenda rustig en duidelijk beantwoordde.

Na het theorie gedeelte gingen we een kijkje nemen in de moestuin. Een mooi project, opgestart door een aantal buurtbewoners. Het is tevens een zorgboerderij. Er stond nu niet zoveel meer in, wat boerenkool, palmkool en snijbiet. Maar in ieder geval genoeg voor de smoothies die we daarna gingen maken! We mochten zelf oogsten. Dus met een mand vol kakelverse groenten gingen we de keuken in!

Daar stonden ze te shinen. De Bianco’s! Toen ik onlangs oog in oog kwam met deze hogesnelheidsblenders was ik op slag verliefd. Geen lompe, lelijke, lawaaimakende blenders, maar een plaatje in je keuken. De enige twijfel die ik heb is welke kleur ik ga kiezen voor op mijn aanrecht… En nu mochten wij er mee werken. Er waren verschillende soorten smoothies om te maken. Wij kozen voor de Love Smoothie, het was tenslotte Valentijn! Of toch niet? Nee, na een avond carnavallen namen wij toch mar de Immuun Boost Smoothie!

Klonk zo verleidelijk. Granaatappel (waarvan Eveline de pitjes vakkundig met een pollepel eruit ramde), hazelnoot, gojibes, banaan, sinaasappel, lijnzaad, basilicum en amandelmelk. Hup in blender! En oh my, wat was dit heerlijk! En zo makkelijk! De blender geeft precies aan hoelang het duurt voor je smoothie klaar is! Er werd nog een aantal andere smoothies gemaakt. Maar ook een soep. Ja een warme soep! Zonder pan. Gewoon in de blender. Zodat alle voedzame stoffen erin blijven. Geweldig!

En een overheerlijke paté van walnoten, salie en zongedroogde tomaat. En ijs….romig en zacht…

Na het kokkerellen gingen we met z’n allen lekker proeven en napraten. Het was supergezellig. We kregen nog een boekje met alle recepten. Maar nadat wij ons buik gevuld hadden met deze heerlijke vitale voeding en smoothies gingen wij gauw naar huis. Crashen. Het was tenslotte de day after carnaval….

Interesse in de geweldige Bianco Blender (verkrijgbaar in diverse mooie kleuren!) Bestel hem hier!