Healthy Kwarktaart

Deze kwarktaart is echt heerlijk fris door de limoen! Hij is tevens verantwoord, want er zitten geen toegevoegde suikers in (alleen als je vanillekwark gebruikt).

Nodig:
4 sneden roggebrood
6 grote medjooldadels (ontpit uiteraard!)
2 bakken (900 gram) naturelkwark met verse vanille (uit merg) en 3 eetlepels honing of vanillekwark (voor de luie mensen onder ons ?)
Rasp en sap van 1 1/2 limoen
60 gram whey eiwitpoeder vanille of citroen (optioneel)
5 eetlepels kokosrasp
30 gram gesmolten roomboter of kokosolie
12 blaadjes gelatine.

Hoe maak je hem:
Maal het roggebrood en de dadels in je keukenmachine. Voeg de gesmolten boter of kokosolie toe. Roer door. Doe het in een met bakpapier beklede springvorm. Druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in koelkast.
Doe de kwark in een schaal (naturel? schraap vanille uit merg, roer door kwark samen met 3 eetlepels honing), pureer met staafmixer de eiwitpoeder erdoor. Wij hebben hem ook wel eens gemaakt met 1 bak magere kwark en 1 bak vanillekwark.
Week de gelatine in koud water.
Doe de limoensap in steelpan. Verwarm tot kookpunt. Zet vuur uit. Knijp gelatine uit en roer door hete limoensap. Roer door kwark. Roer de rasp en de kokos er ook door.  Giet op de bodem.

Zet minimaal vier uur in koelkast tot hij stevig is.

Enjoyyyy!!!

 

Please like & share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.