Sinner Friday Cheesecake!

Caramel cheescake

Wat een heerlijk vriendinnen avondje hebben wij gehad! Nu zijn jullie toch wel massaal heel benieuwd geworden naar het recept van die Sinner Friday Cheesecake! Wij delen hem hier graag met jullie! Ooit kwamen wij dit recept tegen in de Delicious. Wij hebben daar onze eigen variant op gemaakt en minder suiker gebruikt.

 Nodig:

100 gr. ongezouten roomboter

200 gr. Country volkorenkoekjes (ook heel lekker met Bastogne, Speculaas of Digestive!)

275 gr. grof gehakte pure chocola (min 72% cacao)

600 gr. stevige verse roomkaas naturel

125 ml. crème fraiche

80 gr. (kokosbloesem) suiker

4 eieren

1 blikje gecondenseerde melk (397 gr), gekarameliseerd *

1 theelepel grof zeezout

Ingevette springvorm van 24 cm. doorsnede, bakpapier en keukenmachine (of mixer en vijzel)

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek de springvorm met een stuk bakpapier en sluit hem. Smelt de boter en maal de koekjes fijn in de keukenmachine of met een vijzel. Meng dit met de boter en bedek de bodem van de springvorm ermee, druk goed aan en zet hem vervolgens even in de koelkast.

Smelt de chocola au bain-marie (boven pan heet water) en laat 5 min. afkoelen. Klop intussen met keukenmachine (of mixer) de roomkaas, crème fraiche en suiker romig en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Spatel de gesmolten chocola door het roomkaasmengsel en giet het over de koekbodem.

Bak de cheesecake in 1 uur gaar in de oven (tot de bovenkant stevig voelt). Laat hem afkoelen en zet hem dan nog even in de koelkast.

Dan doe je de karamel uit het blikje * over de taart en bestrooi er een beetje zeezout over! Wij zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Hij staat in ieder geval bij onze all time favourites!

*Hoe maak je die heerlijke karamel?

Neem een gesloten blikje gecondenseerde melk en kook deze 4 uur (!) in een pan met ruim kokend water. Tip: doe er dan gelijk 2, dan heb je meteen eentje op voorraad. Let goed op dat het blikje altijd onder water blijft (i.v.m. ontploffingsgevaar). Anders direct gekookt water toevoegen. Laat het blikje goed afkoelen voor je hem opent.

Wij leven volgens het 80/20 principe: 80% heerlijk gezond, verantwoord eten en drinken en 20% optimaal genieten van de minder verantwoorde dingen des levens ;-). Maar daar dan ook echt met volle teugen van genieten. Als je het doet, doe het dan goed en zonder schuldgevoel! Zo wordt het een lifestyle en geen bevlieging.